Personages, plot & premisse

Van prikkelende personages tot een pakkende plot

In deze workshop gaan we aan de slag met de drie belangrijkste p's van een goed verhaal: personages, plot en premisse. Samen vormen deze de basis van elk verhaal. Een goede workshop voor beginnende én ervaren schrijvers.

WorkshopcreatiefschrijvenAmsterdam
SchrijfworkshopAmsterdam

Als je weet hoe je een plot opbouwt, krijgt je verhaal coherentie en urgentie: bij een sterke plot, kan de lezer niet stoppen met lezen. In deze workshop krijg je grip op plot en ga je er zelf mee aan de slag. Ook leer je hoe je overtuigende personages creëert die de lezer intrigeren. Tot slot komt de premisse komt aan bod: wat wil je precies vertellen met jouw verhaal? Wat vormt de kern, de ziel van je verhaal en waar hoop je de lezer mee te raken? Je gaat zelf aan de slag met de eerste scène van het verhaal dat tijdens de workshop ontstaat. 

Deze workshop bied ik dit jaar wederom aan in plaats van de schrijfcursus: je leert hierin de belangrijkste basistecnhieken voor het schrijven. Er bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar de topklas.

Docent

De workshop Personages, plot & premisse wordt geleid door Janneke Jonkman.

Datum

Najaar 2024 volgt er weer een workshop PPP, de datum volgt.

Locatie

Deze workshop vindt plaats in De Bolder, een gezellige ruimte in het groen naast het Meerpad kerkje in Amsterdam Noord. Dit is een kwartier lopen vanaf Station Noorderpark (1 metrohalte vanaf Amsterdam CS). Parkeren in deze buurt kost 1,40 per uur - let op: op de Nieuwendammerdijk geldt voor auto's eenrichtingsverkeer. 

Prijs

€ 175. Prijs is inclusief 21% btw. Hiervoor krijg je: een inspirerende schrijfdag, feedback op je werk, koffie en thee met iets lekkers en een lunch. Ben je ZZP'er, dan is de factuur aftrekbaar. 

Groepsgrootte

Minimaal 5, maximaal 8 deelnemers. 

Schrijfcoach Janneke Jonkman

Schrijfcoach

De workshop Personages, Plot & Premisse wordt gegeven door Janneke Jonkman.

Hands-on cursus met duidelijke uitleg en leuke oefeningen.

Ruuf de Jong

Heel leuk als je al wat ideeën op de plank hebt liggen en wilt uitdokteren wat je met je materiaal kunt doen om bijvoorbeeld het doel/de urgentie scherp te krijgen - en er op verschillende manieren mee te beginnen en te oefenen.

Eva Crouwell

Wanneer je proza wilt gaan schrijven is dit een ideaal startpunt om te onderzoeken of je er blij van wordt. Laagdrempelig en sfeervol, maar ook eerlijk en opbouwende kritiek.

Myrthe Kooij

Goede uitleg, helder. Gekozen voorbeelden + theorie zijn prima verweven en in balans.

Natasja Storm

Leuk, leerzaam en motiverend. Goede opbouw, prima uitleg, die je meteen in praktijk brengt door stukjes te schrijven, en goede feedback. Soms opdrachten iets te snel, maar dat resulteert wel in spontane actie om het stukje te schrijven.

Yolande Klützow

Heel ontspannen sfeer, fijne ruimte en groepsgrootte. Leuk om oefeningen in de praktijk te doen.

Marieke van den Bosch

Interessant als je niet veel ervaring hebt met schrijven: laagdrempelige opdrachten, toegankelijk, veel voorbeelden.

Miriam Zoeter

Inspirerend, leuke basis om verder op door te gaan. Aanknopingspunten om zelf verder mee aan de slag te gaan.

Judith Wildbret

Boekschrijven1

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekpubliceren2

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekschrijven3

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekuitgeven4

Project 4

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 6

Bekijken