Schrijf je boek

Van idee tot verhaal

Heb je een verhaalidee liggen dat misschien wel een boek kan worden of een lang verhaal, toneelscript of filmscenario? In deze workshop ga je ermee aan de slag! Je krijgt direct feedback op je idee zodat je het kunt aanscherpen. Er bestaat mogelijkheid door te stromen naar de topklas.

WorkshopcreatiefschrijvenAmsterdam
SchrijfworkshopAmsterdam

In deze workshop mag je allereerst je verhaal- of boekidee pitchen: je krijgt direct leerzame en toepasbare feedback op je plan. Verder leer je hoe je je verhaal meer vorm kunt geven: door goed na te denken over perspectief en tijd, stijl en dialoog. Er zijn schrijfopdrachten die aansluiten op je ingebrachte verhaalidee en we lezen aan elkaar voor. Een goede workshop om helder te krijgen waar je verhaal over gaat en hoe je het het best kunt vertellen. Er bestaat mogelijkheid om door te stromen naar de topklas of je kunt daarna, als je wilt, verder met VIP coaching. Het is een aanrader om ook de workshop personages, plot & premisse te volgen. 

NB Je mag van tevoren een verhaalidee naar de docent mailen (maximaal 800 woorden, uiterlijk een week van tevoren naar info@deschrijftuin.nl, na inschrijving), of direct pitchen in de les.

Docent

De workshop Van idee tot verhaal wordt geleid door Janneke Jonkman.

Datum

Vrijdag 9 februari 2024
van 10.00 - 16.00 uur. 

Locatie

Deze workshop vindt plaats in De Bolder, een gezellige ruimte in het groen naast het Meerpad kerkje in Amsterdam Noord (Meerpad 9). Dit is een kwartier lopen vanaf Station Noorderpark (1 metrohalte vanaf Amsterdam CS). Parkeren in deze buurt kost 1,40 per uur - let op: op de Nieuwendammerdijk geldt voor auto's eenrichtingsverkeer. 

Prijs 

Momenteel geldt de vroegboekprijs van € 159. Daarna betaal je de volle prijs van € 175. Prijzen zijn inclusief 21% btw. Hiervoor krijg je: een inspirerende schrijfdag, feedback op je werk, koffie en thee met iets lekkers en een lunch. Ben je ZZP'er, dan is de factuur aftrekbaar.

Groepsgrootte

Minimaal 5, maximaal 8 deelnemers. 

Schrijfcoach Janneke Jonkman

Schrijfcoach

De workshop Schrijf je boek wordt begeleid door Janneke Jonkman.

Leerzaam, positief en opbouwend. Dankjewel, Janneke, het was weer fijn om deze workshop te doen. Zin om verder te schrijven.

Yolande Klützow

Helpt om dichter bij de kern te komen, om te ontdekken welke thema’s jou ook aan het schrijven zetten.

Eva Crouwell

Janneke kan erg goed de kern van wat je eigenlijk wilt zeggen, blootleggen.

Marie-José Spreeuwenberg

Nuttige en leuke workshop. Vooral als je al een idee hebt. Dan wordt dat scherper/strakker. Ook zonder (of met een minder concreet) idee veel inzichten en handvatten.

Eveline Speich

Aantal basisvaardigheden werden goed uitgelegd. Nogmaals dank voor de boeiende dag. Het is goed te horen hoe andere schrijvers met met hun synopsis worstelen. En vooral jouw opmerkingen over thematiek zetten mij weer aan het denken.

Joost Kraanen

Het is een heel fijne workshop als je met een boekidee rondloopt. Janneke weet heel goed tot de kern te komen en geeft werkbare suggesties.

Lisa Visser,

Boekschrijven1

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekpubliceren2

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekschrijven3

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekuitgeven4

Project 4

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 6

Bekijken