Schrijf je boek

Van idee tot verhaal

Heb je een verhaalidee liggen dat misschien wel een boek kan worden of een lang verhaal, toneelscript of filmscenario? In deze workshop ga je ermee aan de slag! Je krijgt direct feedback op je idee zodat je het kunt aanscherpen. Er bestaat mogelijkheid door te stromen naar de topklas.

WorkshopcreatiefschrijvenAmsterdam
SchrijfworkshopAmsterdam

In deze workshop mag je allereerst je verhaal- of boekidee pitchen: je krijgt direct leerzame en toepasbare feedback op je plan. Als je idee nog niet heel concreet is, is dat niet erg - we brainstormen er samen over verder. Hierna gaan we aan de slag met het schrijven van een eerste aanzet van een synopsis die je kunt gebruiken om aan een uitgeverij te sturen, en we proberen samen de premisse en kern van je verhaal helder te krijgen. Welke mogelijkheden zijn er qua perspectief, tijd en stijl, en welke passen het beste bij jouw verhaal? Er zijn schrijfopdrachten die aansluiten op je ingebrachte verhaalidee en we lezen aan elkaar voor. Een goede workshop om helder te krijgen waar je verhaal over gaat en hoe je het het best kunt vertellen. Er bestaat mogelijkheid om door te stromen naar de topklas (mits nog plek vrij) of je kunt daarna, als je wilt, verder met VIP coaching. Het is een aanrader om ook de workshop personages, plot & premisse te volgen om de belangrijkste basistechnieken van het schrijven onder de knie te krijgen. 

NB Je mag van tevoren een verhaalidee naar de docent mailen (maximaal 800 woorden, uiterlijk een week van tevoren naar info@deschrijftuin.nl, na inschrijving), of direct pitchen in de les.

Docent

De workshop Schrijf je boek wordt geleid door Janneke Jonkman.

Datum

Vrijdag 8 november 2024 volgt er weer een workshop Schrijf je boek.

Locatie

Deze workshop vindt plaats in De Bolder, een gezellige ruimte in het groen naast het Meerpad kerkje in Amsterdam Noord (Meerpad 9). Dit is een kwartier lopen vanaf Station Noorderpark (1 metrohalte vanaf Amsterdam CS). Parkeren in deze buurt kost 1,40 per uur - let op: op de Nieuwendammerdijk geldt voor auto's eenrichtingsverkeer. 

Prijs 

€ 175 (incl. 21% btw). Hiervoor krijg je: een inspirerende schrijfdag, feedback op je werk, koffie en thee met iets lekkers en een lunch. Ben je ZZP'er, dan is de factuur aftrekbaar.

Groepsgrootte

Minimaal 5, maximaal 8 deelnemers. 

Schrijfcoach Janneke Jonkman

Schrijfcoach

De workshop Schrijf je boek wordt begeleid door Janneke Jonkman.

Leerzaam, positief en opbouwend. Dankjewel, Janneke, het was weer fijn om deze workshop te doen. Zin om verder te schrijven.

Yolande Klützow

Helpt om dichter bij de kern te komen, om te ontdekken welke thema’s jou ook aan het schrijven zetten.

Eva Crouwell

Janneke kan erg goed de kern van wat je eigenlijk wilt zeggen, blootleggen.

Marie-José Spreeuwenberg

Nuttige en leuke workshop. Vooral als je al een idee hebt. Dan wordt dat scherper/strakker. Ook zonder (of met een minder concreet) idee veel inzichten en handvatten.

Eveline Speich

Aantal basisvaardigheden werden goed uitgelegd. Nogmaals dank voor de boeiende dag. Het is goed te horen hoe andere schrijvers met met hun synopsis worstelen. En vooral jouw opmerkingen over thematiek zetten mij weer aan het denken.

Joost Kraanen

Het is een heel fijne workshop als je met een boekidee rondloopt. Janneke weet heel goed tot de kern te komen en geeft werkbare suggesties.

Lisa Visser,

Boekschrijven1

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekpubliceren2

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekschrijven3

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekuitgeven4

Project 4

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 6

Bekijken