Quickscan manuscript

Een goede eerste indruk van je manuscript

De quickscan is voor de schrijver die eerst even wil proeven aan de schrijftuin. Je mag je synopsis sturen óf de eerste 4 pagina’s. Is er een klik, kun je aan de slag met de feedback? Dan kun je desgewenst doorgaan met manuscriptbegeleiding of VIP manuscriptbegeleiding.

BoekuitgevenAmsterdam
Lerenschrijvenschrijftuin

Ik lees en beoordeel je synopsis (maximaal 1200 woorden plus begeleidend mailtje waarin je vertelt wat je doelen en wensen zijn) óf de eerste 4 pagina's van je manuscript en ik geef je mijn feedback via de mail. Ik laat je weten wat mijns inziens de potentie is van je idee en wat je verbeterpunten zijn. Daarbij let ik onder meer op de plot, verhaalstructuur, originaliteit, karakterontwikkeling en urgentie. Ook geef ik aan of ik de juiste persoon ben om je boek verder te begeleiden.

Neem je hierna een VIP coaching of VIP coaching XL af, dan wordt het bedrag van de quickscan in mindering gebracht op de prijs van de VIP manscriptbegeleiding. Je ontvangt dan een persoonlijke kortingscode per mail. 

Genres

Ik heb grote ervaring in literaire fictie, adolescenten- en jeugdliteratuur, familieverhalen, autobio romans, chicklit en andere lichtvoetige lectuur, psychologische romans, en boeken waarin zingeving en spiritualiteit een rol spelen. Ook overlappende genres worden beoordeeld. Start bij twijfel met een quickscan van je synopsis.

Aanmelden

Schrijf je in via de aanmeldbutton hieronder. Stuur daarnaast je synopsis of eerste 4 pagina's van je manuscript (Times 12, regelafstand 1) per e-mail naar info@deschrijftuin.nl. Je kunt alvast aangeven wat je doelen en wensen zijn. 

Kosten

€ 75,- (incl. btw)

Ik had het gevoel dat ik al goed op weg was met het schrijven van mijn psychologische thriller, maar als schrijver is het nu eenmaal lastig om met enige afstand naar je eigen werk te kijken. Mede door de quickscan van mijn synopsis en de vragen die Janneke me naderhand stelde, ben ik in staat geweest om de laatste puntjes op de i te zetten. Het adagium less is more bleek in het geval van mijn manuscript zeker op te gaan. Nogmaals enorm bedankt!

Shanna de Jong

Shanna tekende na de quickscan een contract bij Schönbach Agency.

Bedankt voor je uitgebreide en snelle reactie! Ik kan me er helemaal in vinden. Ik voelde al aan dat ik wellicht te veel zijpaden neem en mijn gedachten te veel ingewikkelde situaties bedenken. Dat Is mijn valkuil, het is fijn dat je me dan weer even op het juiste spoor zet. Dat waardeer ik zo in je! Jij kunt het overzicht bewaren of het interessant genoeg is, de doelgroep in de gaten houden, enz. Dankjewel!

Sandra Konst

Sandra ging na de quickscan door met VIP coaching en gaf hierna haar boek uit bij uitgeverij Elikser

Janneke leert je zowel over de technische kant van het schrijven, als over de inhoud van een goed verhaal. Ik heb manuscriptbegeleiding gedaan bij Janneke om mijn verhaal 'uitgeverij-proof' te krijgen. En met succes: een uitgeverij heeft interesse getoond in mijn boek!

Mieke Terlouw

Mieke ging na de manuscriptbegeleiding door met VIP coaching en gaf hierna haar boek uit bij uitgeverij Saam.

Janneke heeft me goed op weg geholpen met de eerste aanzet voor mijn boek. Haar relevante en kritische vragen leiden tot nieuwe ideeën en toepasbare stappen. Ik vind haar deskundig, ervaren en prettig in het contact. Janneke weet het schrijversvuur aan te wakkeren! Na haar feedback haar wil je meteen gaan schrijven en de tips toe gaan passen. 

Carla Bongers

Boekschrijven1

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekpubliceren2

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekschrijven3

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekuitgeven4

Project 4

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 6

Bekijken