Manuscriptbegeleiding

Een vakkundige beoordeling van jouw manuscript

Je hebt al een (deel van een) manuscript liggen, of een aantal korte verhalen en hebt behoefte aan steekhoudende feedback. Manuscriptbegeleiding is voor de schrijver die al een flink aantal woorden heeft geschreven en behoefte heeft aan een ervaren schrijfcoach voor inhoudelijke en stilistische feedback. De schrijftuin geeft je een beoordeling die je verder helpt. Je krijgt een idee van waar je staat, wat de potentie is van je werk, en wat je verbeterpunten zijn. Je ontvangt nauwkeurige feedback op zinsniveau in het document zelf én een leesrapport met inhoudelijke feedback. 

SchrijfworkshopsAmsterdam
SchrijfcursusAmsterdam

Ik lees en beoordeel je manuscript*. Hierbij wordt gelet op de sterke/zwakke punten in je tekst. Aan bod komen verhaalelementen als structuur, techniek, opbouw, stijl, spanningsboog, personages enzovoort.

De manuscriptbeoordeling wordt afgerond met een persoonlijk gesprek. In dit gesprek ontvang je je tekst retour, voorzien van opbouwend commentaar. Je krijgt een eerlijk en betrouwbaar advies over de potentie van je manuscript plus een leesrapport. 

* Manuscript: min. 10.000 tot max. 20.000 woorden. Dit is voor mij voldoende om een goed beeld te krijgen van je manuscript en je verder op weg te helpen. Zo betaal je nooit te veel. Wil je meer woorden laten lezen, dan kun je tegen een gereduceerd tarief een tweede ronde boeken. 

Genres

Ik heb grote ervaring in literaire fictie, adolescenten- en jeugdliteratuur, familieverhalen, autobio romans, chicklit en andere lichtvoetige lectuur, psychologische romans, en boeken waarin zingeving en spiritualiteit een rol spelen. Ook overlappende genres worden beoordeeld. Start bij twijfel met een quickscan.

Kosten

Vanaf 1 januari 2023 zijn de prijzen als volgt:

Tarief eerste ronde
het grondig lezen en beoordelen van je manuscript plus 1 uur persoonlijk gesprek en een leesrapport: € 450,- (incl. btw)
(schrijf je hier in)

Voor ZZP'ers en ondernemers zijn de kosten aftrekbaar.

Locatie

Het gesprek vindt plaats via Zoom.

Aanmelden

Stuur naast je aanmelding via de button een mail naar info@[at]deschrijftuin.nl met daarin:

• een synopsis van je tekst (mits je die hebt; een korte samenvatting van max. 1 A4)
• je manuscript in een Word-document
• als je feedback op papier wilt, dan ontvang ik tevens graag de uitgeprinte versie van je manuscript, enkelzijdig en genummerd A4, in Times New Roman 12, regelafstand 1,5

Het is een luxe om over je eigen werk te kunnen praten met iemand die het grondig gelezen heeft. Janneke heeft de tekst zorgvuldig doorgespit en kwam met tal van kleine opmerkingen over mijn taalgebruik, maar ook met tips wat betreft de grote lijnen. Met behulp van haar aanwijzingen werd mijn verhaal meer gefocust: compacter en sterker. Met resultaat, want Lemniscaat was onverdeeld enthousiast over het manuscript – in de laatste redactierondes heb ik niet veel meer aangepast.

Carolien Ceton,

Na de manuscriptbegeleiding vond Carolien een uitgever voor haar manuscript. Haar kinderboek Hoog boven de wolken verscheen bij uitgeverij Lemniscaat.

‘Ik ben heel tevreden over de manuscriptbegeleiding van Janneke Jonkman. Ze heeft mijn kinderboek twee keer gelezen en telkens nuttige suggesties gedaan. En ze doorzag de tekst feilloos: ze wees precies de plekken aan waar ik tijdens het schrijven haperde of moeite mee had.’

Elle Lepoutre

Elle bracht na de manuscriptbegeleiding het kinderboek Het eiland van Keila uit in eigen beheer

Dankjewel voor jouw oprechte beoordeling en de tijd die je hebt genomen om mijn manuscript te beoordelen. Ik heb erg veel aan jouw commentaar gehad en besef nog altijd dat ik veel kan leren in het schrijverschap. Het is superfijn dat mijn verhaal nu af is en zelfs in boekvorm vast te houden is. Zonder jouw bijdrage was dat niet gelukt.

Inge Hustings-Goes

Het was spannend en tegelijkertijd zeer verhelderend om mijn manuscript af te staan. Door de tips en oefeningen heb ik geleerd om met andere ogen naar mijn verhaal te kijken. Kill your darlings doet nu minder zeer en dat is mijn manuscript zeker ten goede gekomen. Ontzettend bedankt voor de persoonlijke aandacht.

Marieke Simons

Boekschrijven1

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekpubliceren2

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekschrijven3

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekuitgeven4

Project 4

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 6

Bekijken