VIP coaching

Een intensief traject voor ambitieuze schrijvers

VIP manuscriptbegeleiding is voor de ambitieuze schrijver die graag individueel werkt en binnen één jaar tot een boek wil komen onder professionele begeleiding. Het schrijven doe je zelf, ik help je met het aanscherpen van je plan, synopsis, manuscript en begeleidende brief. De coaching loopt via Zoom of op locatie in Amsterdam. Al veel klanten vonden na de VIP coaching een uitgever voor hun boek.

Manuscriptbeoordeling
SchrijfcursusAmsterdam

VIP manuscriptbegeleiding is intensieve coaching én manuscriptbegeleiding in één. Deze vorm van begeleiding is voor schrijvers die zichzelf serieus nemen en echt werk willen maken van hun boek. Door mijn jarenlange ervaring als schrijfcoach en manuscriptbegeleider heb ik gemerkt dat beginnend schrijvers die echt geloven in hun boekidee en daarin energie, tijd en geld investeren, het boek ook succesvol weten uit te geven. Ofwel in eigen beheer, ofwel bij een uitgever. Ook heb ik gemerkt dat schrijvers die goed worden begeleid in het schrijfproces, de meeste kans hebben op succes. VIP manuscriptbegeleiding is een investering in jezelf, waarmee je onder mijn intensieve begeleiding van een idee tot een boek komt in 1 jaar tijd. 

Hoe?

Bij een VIP manuscriptbegeleiding gaan we intensief samen aan de slag om het beste uit jouw manuscript te halen. We starten met een eerste gesprek van 2 uur, waarin we uitvoerig je boekplan gaan bespreken. Ik lees van tevoren je synopsis (als je die hebt) en een eerste hoofdstuk uit je boek. Behalve over de potentie, opbouw en plot van je boek gaan we het ook hebben over je uitgeefopties en hoe jij je boek het beste in de markt zou kunnen zetten. Hierna ga je op basis van mijn feedback verder aan de slag met je manuscript. Je mag me onbeperkt mailen met vragen waar je tegenaan loopt tijdens het schrijven en ik lees drie keer tot 20.000 woorden mee van je manuscript, waarna je mijn uitgebreide feedback krijgt in een leesrapport via de mail. We hebben nogmaals een live of Zoom sessie van een uur waarin we verder sparren over je boek. In het eindtraject (her)lees ik nog eens 10.000 woorden van je boek en hebben we nog eenmaal een Zoom sessie van 30 minuten om een uitgeefplan te maken. Ik denk mee over je boektitel, je achterflaptekst, begeleidende brief en je boekomslag (als je dat hebt), alsmede over uitgevers die je zou kunnen benaderen of andere opties om je boek uit te geven. Als je boek klaar is en ik zie voldoende potentie en urgentie in je manuscript, dan bied ik je manuscript zelf aan Schönbach Literary Agency of een passende uitgeverij. De VIP manuscriptbegeleiding is een jaar geldig.

Ben je begonnen met een quickscan, dan wordt deze in mindering gebracht op de VIP begeleiding. Je krijgt een persoonlijke kortingscode.

Heb je behoefte aan nóg uitgebreidere begeleiding dan kun je kiezen voor het VIP coaching XL pakket

Voor de VIP begeleiding zijn slechts enkele plekken per jaar beschikbaar.

Genres

Ik heb grote ervaring in literaire fictie, adolescenten- en jeugdliteratuur, familieverhalen, autobio romans, chicklit en andere lichtvoetige lectuur, psychologische romans, en boeken waarin zingeving en spiritualiteit een rol spelen. Ook overlappende genres worden beoordeeld. Start bij twijfel met een quickscan of een kennismakingsgesprek

Kosten

Vanaf 1 januari 2023 bedraag de prijs voor een VIP coaching € 2400 (incl 21% btw). Hiervoor krijg je: feedback op 3x20.000 woorden en 1x10.000 woorden, 3 x leesrapport, 3 uur live en 0,5 uur Zoom begeleiding, onbeperkt mailbegeleiding voor 1 jaar, begeleiding bij synopsis, begeleidende brief, boektitel, en hulp bij je uitgeefplan. De investering doe je aan de start van je traject. Ben je ZZP'er, dan zijn de kosten aftrekbaar.

Locatie

De gesprekken vinden plaats via Zoom of in het inspirerende Eye, op 3 minuten varen met de gratis pont vanaf Centraal Station, een kopje koffie of thee krijg je er van mij bij. Verder zal er veel contact zijn via de mail.

Janneke had al vaker gezegd dat ik een boek zou moeten schrijven over mijn ervaringen als grootgezin-moeder, maar ik wimpelde het altijd af met een: wie zit daar nou op te wachten. En daarbij: hoe moest ik met mijn dyslectische adhd-hoofd en acht kinderen dat verhaal ooit op papier krijgen? Toen ik uiteindelijk gevraagd werd om een boek te schrijven zei ik: dat is goed, maar dan wel met Janneke. Inmiddels heeft ze mij met het juiste duw- en trekwerk een prachtig boek laten schrijven. En het allerbelangrijkste? Ze heeft mij laten inzien dat ik ook een schrijver ben. Eentje met een verhaal waar zeker iemand op zit te wachten.

Annemarie Geerts

Annemaries boek Komt goed. Hoe je ondanks alles tóch een leuke moeder kunt zijn verscheen augustus 2023 bij Uitgeverij Cargo. Kwam na verschijning meteen op 1 te staan in de bestseller 60.

Wow, wat heb je er een hoop werk van gemaakt en wat kan ik er ontzettend veel mee. In mijn boek zat een ander boek verstopt en jij hebt het zien zitten. Ik wil je enorm bedanken. Ik had de schrijver in mij al wakker geschud, maar jij hebt er een emmer water overheen gegooid en haar uit bed geduwd. Engelen bestaan echt!

Racheda Kooijman

Racheda vond na de manuscriptbegeleiding meteen een uitgever: haar boek Vossenjacht verscheen in september 2021 bij uitgeverij Orlando en is inmiddels herdrukt.

De VIP coaching heeft mij veel opgeleverd. Het stimuleert je om hard te werken en dat je op elk moment met Janneke kunt mailen voelt als een grote steun in de rug. Mijn ervaring is dat zij heel ervaren is, betrokken en creatief. Dat zij tijdens de VIP-periode met heldere analyses en feedback op het schrijfproces komt helpt je op koers te blijven. Voor mijn nieuwe boek ga ik opnieuw bij Janneke vippen.

Tessa IJzermans

Schrijfster van Het houten bestek

Een historisch feit is als een zak die omvalt als hij leeg is. Om hem rechtop te zetten moet je hem vullen met fantasie.“ Ik kwam bij Janneke met historische gegevens, bijna lege zakken, en zij gaf mij munitie om ze te vullen met verbeelding. Het was superfijn dat Janneke tijdens de VIP begeleiding sturing gaf aan mijn schrijfproces waarbij ze er oog voor had dat ik als ‘wiskundemeisje’ (natuurwetenschapper) extra slagen moest maken om fictie toe te voegen aan mijn feitenrelaas. Janneke’s benadering was dus helemaal top!

Regien Stomphorst

Regien debuteerde na de VIP coaching met de historische roman Het geheim van het Veluwe Bataljon bij uitgeverij Gopher.

Janneke, nogmaals dank voor al je aandacht en betrokkenheid. Ik durf te zeggen dat zonder jou mijn boek er niet was gekomen.

Joost Kraanen,

Hoost vond na de VIP coaching een geïnteresseerde agent, met wie hij momenteel werkt aan een mogelijke uitgave van zijn boek. Tevens is hij begonnen met een nieuwe VIP coaching voor zijn tweede boek. 

Ik kwam met Janneke in contact nadat ik mijn synopsis had laten lezen voor een quickscan. Het zou mijn eerste roman worden en ik was er best wat nerveus onder. Janneke reageerde enthousiast, ze kwam met ideeën om het verhaal net wat hoger te tillen en geloofde in het verhaal. Daarna heb ik een VIP begeleiding van haar gehad. Janneke gaf mij door haar enthousiasme, ideeën en haar coaching het vertrouwen wat ik nodig had om door te gaan. Haar coaching is zoveel meer dan redigeren! Ze coachte me om door te gaan met bepaalde scènes die ik soms lastig vond en bleef betrokken, ook toen het verhaal af was. Ik heb nu een uitgeverij gevonden en ik ben erg blij dat mijn eerste roman Zoutman in het voorjaar van 2022 zal uitkomen!

Sandra Konst

Sandra's vond na de VIP begeleiding een uitgever voor haar boek: haar debuut Zoutman verscheen bij uitgeverij Elikser. 

Ik ben dankzij de manuscriptbegeleiding van Janneke tot een roman gekomen die ik nu in eigen beheer uitgeef: Woeltand. De begeleiding van Janneke varieerde van de interpunctie bij een dialoog en redactionele inzichten tot aan het komen tot een geloofwaardig en ook voor leken op mijn vakgebied lezenswaardig verhaal met een duidelijke plot. Ik heb dit steeds ervaren als een plezierig proces!

Bas van der Velde

Bas gaf na de manuscriptbegeleiding zijn boek Woeltand succesvol uit in eigen beheer.

Ik heb na de cursussen één op één manuscriptbegeleiding gedaan bij Janneke om mijn verhaal 'uitgeverij-proof' te krijgen. En met succes: mijn boek is inmiddels uitgegeven bij een uitgeverij!

Mieke Terlouw

Miekes boek In de waan van het leven verscheen na de VIP coaching bij Saam uitgeverij. 

Als je de VIP coaching bij De Schrijftuin overweegt: gewoon doen. Het heeft mijn manuscript precies de ontwikkeling gebracht die het nodig had. En mijzelf ook. Janneke haalt je sterke punten naar boven en weet precies aan te geven waar de verbeterpunten liggen. En alles op een heel concrete, heldere en fijne manier. Enorme aanrader!

Floris de Klerk

Boekschrijven1

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekpubliceren2

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekschrijven3

Project 3

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken
Boekuitgeven4

Project 4

Lorem ipsum dolor sit amet

Bekijken

Project 6

Bekijken